WERKEN IN HET BUITENLAND

06.11.2018 0 Door admin

In 2011 zochten nog 4.000 personen naar een baan in het  buitenland. Maar intussen zijn dat er al 47.000. Dat aantal neemt per maand met 1.500 toe. Dagelijks verhuizen 364 Nederlanders naar het buitenland. Meestal vertrekken mensen voor een paar jaar. Omdat ze het ook wel eens interessant vinden om bijvoorbeeld een paar jaar in Duitsland te wonen.

De voordelen van werken in het buitenland.

Veel werkzoekenden staan open voor een baan over de grens. Maar slechts weinig mensen nemen echt de stap. Ongeveer 2% van de Europese burgers werkt in het buitenland. Werken in het buitenland heeft vele voordelen. Namelijk:

  • Het helpt bij de ontwikkeling van uw competenties.
  • U leert dingen in een ander perspectief te zien door in een andere cultuur te werken. Zo komt u tot nieuwe inzichten.
  • U kunt uw talenkennis verbeteten of u kunt zelfs een geheel nieuwe taal leren.
  • U kunt een baan kiezen die bij u past door een vaste, tijdelijke of seizoensgebonden baan te zoeken.

Als u echt naar het buitenland wilt, is een jaar in het buitenland wel het minimum. Dan krijgt u de kans om goed werk te leveren en de taal en cultuur van het land te leren kennen. Als u zoveel mogelijk wilt toevoegen aan uw werkervaring en het meeste uit uw potentieel wilt halen, overweeg dan om zo lang mogelijk te blijven.

 

Visa en werkvergunningen

Een visum of werkvergunning is iets dat je echt nodig hebt om (legaal) in het buitenland te kunnen werken. Sommige bedrijven zullen dit voor je willen regelen, maar meestal moet je dit zelf regelen. Het gaat helaas niet in alle landen even gemakkelijk en kan afhangen van je nationaliteit.

 

Omgaan met Andere culturen

Vooral in het begin zal het misschien lastig zijn om je aan te passen aan de nieuwe cultuur. Het is belangrijk om het tijd te geven totdat je gewend bent en vrienden hebt gemaakt. In een internationaal georiënteerde stad zal het makkelijker zijn, omdat hier bekende winkels zitten en er veel expats wonen.

Ben jij op zoek naar een baan in het buitenland? Op het online vacatureplatform Grenzelooswerk vind je diverse soorten banen: vaste banen, vrijwilligerswerk en vakantiewerk . In een paar kliks maak je gemakkelijk een profiel aan op het platform en blijf je op de hoogte van de nieuwste vacatures van over de hele wereld! Heb jij jouw droombaan gevonden? Leuk! Solliciteer vrijblijvend en voor je weet start jouw avontuur in het buitenland!