Wat is Adzuna?

19.08.2019 0 Door admin

Adzuna is een zoekmachine voor vacatures die een overzicht geeft van elke baan, overal.

Onze missie is om de beste plek te zijn om te starten met het zoeken naar een baan. We doorzoeken duizenden websites zodat je dit niet zelf hoeft te doen en we verzamelen miljoenen vacatures waardoor je elke baan, overal kunt vinden via Adzuna. Door slimmere zoekopties en krachtige data over de arbeidsmarkt, geven we je de informatie die je nodig hebt om je carrière te managen.

Waarom doen we wat we doen?

We weten dat de zoektocht naar een nieuwe uitdaging soms als een achtbaan kan zijn. We houden ervan om met ons team de kracht van technologie te benutten om mensen te matchen met betere en meer bevredigende banen en daarmee Nederland aan het werk te houden.

Wanneer is Adzuna begonnen?

De grondleggers van Adzuna, Andrew Hunter en Doug Monro, ontmoetten elkaar tijdens het werken bij Gumtree in 2005. In de daaropvolgende 5 jaar bleven ze actief in de internetwereld bij respectievelijk Qype en Zoopla, maar hebben desondanks contact gehouden en het Adzuna-plan in 2010 vormgegeven op de achterkant van een bierviltje in een kroeg in Londen. De site is in april 2011 live gegaan.

 

Wat betekent “Adzuna” eigenlijk?
“Zuna” betekent “overvloed” in een aantal Afrikaanse talen. Het is ons doel om de meest overvloedige advertentiesite op het web te zijn en u sneller dan wie dan ook de beste advertenties voor te schotelen. Vandaar de naam: Ad-zuna.